HACCP
HACCP: Hazard Analysis Critical Control Points
De gevaren 'analyseren en de 'kritische punten controleren'
HACEP zal samen met de bedrijfsleiding, productieverantwoordelijken,... gedurende een aantal dagdelen (4u bij u en 1 uur office verwerking van gegevens) een kwaliteitssysteem opstellen. Tijdens deze opstelling wordt uw systeem onderworpen aan de 8 onderstaande HACCP principes:
1. Alle gevaren elimineren of tot een aanvaardbaar niveau reduceren en identificeren;
2. De kritische controlepunten identificeren;
3. De kritische grenswaarden vaststellen;
4. Efficiënte bewakingsprocedures voor kritische controle punten opstellen;
5. Corrigerende maatregelen opstellen en toepassen wanneer uit bewaking blijkt dat
een kritisch controlepunt niet volledig onder controle is;
6. Procedures opstellen, verifiëren en indien nodig aanpassen om het HACCP-systeem
naar behoren te laten functioneren;
7. Openstellen van registratie- en werkingsdocumenten;
8. Indien nodig bemonsterings- en analyseplannen opstellen.
Om deze opstelling vlot te laten verlopen gaan wij als volgt tewerk:
Stap 1: 0-audit: inventariseren van de non-conformiteiten mbt tot infrastructuur en personeel
op de werkvloer.
Stap 2: Evaluatie van het (al dan niet) bestaande kwaliteitssysteem.
Stap 3: Basisopleiding personeel (bewustwording).
Stap 4: Opstellen van de basisprocedures.
Stap 5: Opstellen van de HACCP-studie.
Stap 6: Opleiding van het personeel (bedrijfsgebonden opmerkingen, uitleg,
CCP's en PVA's).
Eenmaal deze stappen zijn doorlopen kan u overgaan tot de volledige implementatie van het kwaliteitssysteem. Bij deze implementatie staan wij u bij tot het einde van onze opdracht.